QuickTime Player [Screencast]

Schermopnames maken met QuickTime Player

Met de standaard Quicktime Player van Mac OS X 10.6 is het heel eenvoudig om een schermopname te maken. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld iemand iets wilt uitleggen of een kort instructie filmpje wilt maken.

Start de Quicktime Player die kan terugvinden in de Programma’s map en ga naar de menuoptie Archief ▸ Nieuwe schermopname… Of gebruik de toetscombinatie control + cmd⌘ + N. Er verschijnt een zwart ‘Schermopname’ venster.

Door op het driehoekje rechts van de opname te klikken kan je eventueel een andere geluidsbron selecteren of de opname van geluid in zijn geheel uitschakelen. Tevens kan je de kwaliteit [normaal/hoog] van de opname instellen en de locatie selecteren waar de schermopname moet worden opgeslagen.

Met behulp van de rode opname knop activeer je de schermopname, het gehele scherm zal nu worden opgenomen er is geen mogelijkheid aanwezig om alleen een bepaald gedeelte te selecteren. Bij het activeren wordt het opname venster automatisch op de achtergrond geplaatst zodat deze niet in de weg staat tijdens de opname.

Door middel van de toetscombinatie control + cmd⌘ + Esc stop je de opname. Hiervoor kan je ook gebruik maken van de knop ‘Stop opname’ die in de menubalk verschijnt tijdens de opname.

Nadat de opname is gestopt wordt de opname weggeschreven op je harddisk en zal deze automatisch geopend worden in Quicktime.

Bron: Apple

Plaats een reactie