peerScholar

Wat is peerScholar?
peerScholar is een innovatief online onderwijsinstrument, dat leerlingen ondersteunt in samen werken, leren en reflecteren. Docenten kunnen met deze wetenschappelijk beproefde methode op een unieke manier vakinhoudelijke én vakoverstijgende opdrachten en toetsen aanbieden.
In PeerScholar kan de docent naar eigen inzicht opdrachten maken, bestaande opdrachten gebruiken en de beoordelingscriteria instellen. Zo wordt het eenvoudig om te differentiëren, materiaal te delen en het leren digitaal te volgen.
Leerlingen doorlopen peerScholar in drie fasen: creëren, beoordelen en reviseren. Daarbij geven en ontvangen ze feedback op elkaars werk. Dat zorgt voor meer kennis, betere reflectievaardigheden en leren van de aanpak van een ander.
peerScholar is een multimediaal instrument, waarbij alle digitale middelen kunnen worden ingezet. De methode verrijkt het leren en biedt maatwerk voor ieder vak en schooltype.

Waarom peerScholar?
Met peerScholar kun je als docent het beste uit je leerlingen halen, terwijl je tijd bespaart. Zo scoren leerlingen méér dan alleen een cijfer. Dit online instrument maakt zelfstandig leren, samen leren en zelfs internationaal samenwerken makkelijk… Hoe werkt peerScholar?
PeerScholar ondersteunt leerlingen in hun persoonlijke ontwikkeling, creatief denken, kritisch denken, samenwerkend leren en effectief communiceren.
Leerlingen leren meer door feedback te geven, te ontvangen en verwerken. Ze reflecteren op eigen en andermans werk en krijgen invloed op het cijfer. peerScholar verweeft vakinhoud met de vaardigheden van de 21e eeuw en doet zo een beroep op de eigen verantwoordelijkheid.
De docent kan de inzet en prestaties van leerlingen eenvoudig volgen. Ook maakt peerScholar het uitwisselen van opdrachten en toetsen makkelijk: tussen docenten onderling én tussen scholen.
peerScholar ondersteunt efficiënt en effectief onderwijs, en leidt tot een digitaal portfolio met kennis en kunde van informatievaardige wereldburgers.

Info: peerScholar

Info: What is peerScholar

Bron: peerScholar

Plaats een reactie