Pinterest

Pinterest is een online omgeving/App waarin borden aangemaakt kunnen worden met thema’s. Op deze borden kunnen plaatjes en video’s gepind en gedeeld worden. Iedereen met een Pinterest-account vanuit thuis zelf borden aanmaken en daarop zelf plaatjes en video’s plaatsen of pinnen van andere gebruikers die zij volgen.

LC Kunstplein

Op het Kunstplein van het Liemers College wordt lesgegeven met behulp van Pinterest. Voorheen gebruikten zij methode’s van diverse uitgevers. Op dit moment werken ze met het zelf ontworpen ‘Beeldende Begrippen Boek’. Dit boek is nu volledig digitaal ondersteund met behulp van Pinterest borden. Per thema is er een bord aangemaakt met  foto’s en filmpjes. Deze borden zijn opgedeeld in de beeldaspecten: lijn, punt, vorm, kleur, compositie, licht & schaduw, ruimte, structuur & patroon, textuur, Kunstbegrip & CO.

LC Kunstplein

Kunstplein Liemers College

Kunstplein in beeld

Verder zijn er diverse themaborden waarop het werk van de leerlingen tentoongesteld wordt. Op het bord: “Kunstplein in beeld” kijk je als ouder/buitenstaander mee met de dagelijkse gang van zaken op het kunstplein.

LC Kunstplein in beeld

Kunstplein in beeld

 Digitaal Portfolio

De leerlingen maken zelf een Pinterest account aan en volgen de Kunstplein borden en krijgen de opdracht om zelf informatie te verzamelen over thema’s. Daarnaast plaatsen zij zelfgemaakt werk op hun eigen borden in een digitaal portfolio.

Neem zelf een kijkje op de Pinterestborden van het Kunstplein: LC Kunstplein | Kunstplein in beeld

Meer manieren om Pinterest  te gebruiken in de klas

Pinterest in de klas kan op allerlei manieren en voor allerlei onderwerpen gebruikt worden: laat leerlingen bijvoorbeeld YouTube-filmpjes of muziek pinnen, of gebruik Pinterest om historische figuren en hun gebeurtenissen te visualiseren. Een andere manier om Pinterest te gebruiken in de klas is een visuele verzameling van de literatuurlijst; alle boeken en artikelen die door studenten gelezen moeten worden. Zie als voorbeeld het Pinterest bord ‘Texts for Englisch 7542 Fall 2011‘ van Steven Bickmore, professor aan de Louisiana State University.

Pinterest in de klas – Frankwatching

Plaats een reactie